Apă Canal Sibiu crește tarifele: Se ajustează cu inflația

Știri de Sibiu, 30.06.2020

Societatea sibiană Apă Canal majorează cu 9 bani tariful perceput pentru 1 metrul cub de apă potabilă și cu 6 bani cel de canalizare.

Potrivit unui comunicat al societății Apă Canal, începând cu data de 1 iulie se modifică prețurile la apă potabilă și canalizare.

Astfel, metrul cub de apă potabilă va costa 3,70 lei ( 3,39 lei, fără TVA) iar cel de canalizare 2,55 lei ( 2,34 lei, fără TVA).Creșterea este de 9 bani la metrul cub de apă potabilă și de 6 bani la cel de canalizare, urmând să se regăsească în facturile emise în luna august ale acestui an, pentru consumurile din luna precedentă.

Majorarea tarifelor practicate de Apă Canal Sibiu SA este motivată de creșterea inflației din ultimul an, a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice prin Avizul 808194/21.05.2020 și urmează a fi aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația de Apă Sibiu” în cadrul următoarei adunări generale a membrilor acesteia.

Apă Canal Sibiu SA continuă să aibă unul din cele mai scăzute tarife din țară, fiind pe locul 42 din 45 în topul tarifelor practicate de operatorii regionali din România, în condițiile în care investește consistent și constant în infrastructură și în achiziția de utilaje și echipamente destinate exploatării, a transmis Vasile Maier, directorul general, al societății.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.