Elevii, părinții și profesorii din Sibiu, felicitați de vicepremier pentru rezultatele la BAC

Știri de Sibiu, 30.06.2020

Vicepremierul Raluca Turcan spune că a primit cu bucurie rezultatele obținute de elevii sibieni la examenul de Bacalaureat, care s-au situat pe locul II în țară, cu o promovabilitate de 78,71% , succesul datorându-se ”în primul rând muncii și seriozității” copiilor.

”Sibiul este unul dintre județele fruntașe și la bacalaureat, cu un procent de promovare de 78,71% (7 procente peste media națională) și 7 medii de 10. Astfel, Sibiul se situează în primele 3 locuri la nivel național, în ceea ce privește procentul de promovare. Rezultatele de excepție ale elevilor sibieni se datorează în primul rând muncii și seriozității acestora, sub îndrumarea atentă a profesorilor lor, dar și spiritului de colaborare care există între autoritățile locale și echipele pedagogice din școli, pentru a face educația accesibilă pentru fiecare elev, la standarde cât mai înalte.Vă felicit, dragi absolvenți și vă doresc mult succes în viitoarele experiențe de învățare!”, a transmis Turcan pe Facebook.

Vicepremierul le-a mulțumit și profesorilor ”pentru munca, răbdarea și profesionalismul” cu care i-au însoțit elevii și i-a felicitat pe părinți pentru modul în care i-ați susținut și sprijinit pe copii ”în eforturile de pregătire și învățare pentru acest examen, derulat în condiții cu totul speciale”.

La finalul mesajului de felicitare, Turcan a dat asigurări pentru ”toată admirația și prețuirea”, a promis că le va fi alături ”în orice demers de îmbunătățire a educației” și le-a urat ”Vacanță liniștită!”.

Șapte elevi de liceu din județul Sibiu au obținut media generală 10 la examenele de Bacalaureat, potrivit rezultatelor publicate marți, înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit MEC, rata de promovare la nivel național este de 62,9%, iar la nivelul județului Sibiu în ușoară creștere, cu promovabilitate de 71,8%, după județul Cluj, care a obținut 77,8%.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.