CNAIR: Se redeschide Transfăgărășanul; Atenție la vreme și urși!

Știri de Sibiu, 30.06.2020

Drumul național 7C Transfăgărășan, care străbate Munții Făgăraș și leagă Transilvania de Muntenia, se deschide traficului rutier miercuri, 1 iulie, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru și Bâlea Cascadă, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Turiștii sunt avertizați să circule cu prudență în zona montană și să evite apropierea de animale sălbatice.

De miercuri, 1 iulie, începând cu ora 08.00, se deschide circulația pe Transfăgărășan, între Piscul Negru( județul Argeș) și Bâlea Cascadă (județul Sibiu), pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00.

Odată reluate drumețiile cu mașina pe drumul care traversează Munții Făgăraș, drumarii avertizează șoferii să circule cu prudență și să nu se apropiere de animale, cu precădere de urși.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, transmite CNAIR.

Circulatia pe Transfăgărășan s-a redeschis cu restricții pentru perioada nopții, când accesul cu mașina este interzis, respectiv între orele 21:00-07:00, din cauza pericolului de cădere a stâncilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.