Covid: Mall-urile din Sibiu, primele din Transilvania certificate internațional pentru măsurile de prevenire

Știri de Sibiu, 06.07.2020

Promenada Sibiu și Shopping City Sibiu sunt primele centre comerciale din Transilvania certificate internațional pentru măsurile de prevenție implementate odată cu reluarea activității, în contextul pandemiei de coronavirus, anunță NEPI Rockcastle, deținătorul celor două centre comerciale.

Potrivit unui comunicat transmis luni, atestarea celor două mall-uri a fost acordată de experți Safe Shopping Centers (SSC), companie independentă din Suedia specializată în acreditarea siguranței centrelor comerciale pe plan internațional.

”Experții în managementul riscului au realizat un audit complex înainte de a emite aceste certificări și au vizitat cele două centre comerciale prin intermediul unui tur virtual, transmis în timp real, pentru a examina măsurile de siguranță. Măsurile de siguranță, implementate pentru sănătatea clienților și angajaților, sunt similare în toate centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle”, se menționează în comunicat.

Din data de 15 iunie, când s-au deseschis mall-urile în România, cele două centre comerciale au adoptat un plan destinat sporirii siguranței vizitatorilor, cu dezinfectarea constantă a centrului comercial și asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri.

Pe lângă soluțiile cu dezinfectant și benzile de igienizare nanoseptice pentru zonele frecvent atinse, purtarea măștii de protecție de către toți angajații și clienții este obligatorie.

De asemenea, au fost implementate măsuri pentru verificarea temperaturii la fiecare intrare în mall, iar entru a preveni crearea aglomerațiilor în centrul comercial va fi asigurată distanțarea socială de minimum 2 metri.

Potrivit NEPI Rockcastle, în acest moment, la nivel de grup au fost evaluate ca fiind conforme normelor de prevenție de către experții Safe Shopping Centers și următoarele centre comerciale din România: Mega Mall București, Promenada București, Shopping City Timișoara, Shopping City Sibiu și Promenada Sibiu .
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.