AJOFM Sibiu: Peste 850 de angajați au rămas fără locuri de muncă în urma concedierilor colective

Știri de Sibiu, 09.07.2020

Opt firme din județul Sibiu afectate de criza economică cauzată de pandemia de coronavirus au fost nevoite să recurgă la concedieri colective. Potrivit notificărilor transmise Agenției Județene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Sibiu, din iunie până în prezent s-a luat decizia concedierii pentru 854 de angajați.

”În perioada iunie-iulie, un număr de 8 angajatori din județul Sibiu au anunțat concedieri. Totalul persoanelor afectate este de 854”, a precizat pentru StirideSibiu Dana Radu, consilier în cadrul AJOFM Sibiu.

Firmele care au recurs la concedieri sunt din Sibiu, Mediaș, Șelimbar și Avrig și au domenii de activitate comerțul de piese și accesorii pentru mașini, fabricarea de echipamente electrice și elecronice, hoteluri și alte facilități de cazare similare și industria ușoară.

Cel mai puternic impact al crizei l-a resimțit până în prezent o companie din Sibiu specializată în fabricarea de echipamentele electrice și electronice pentru autovehicule, care a fost nevoită să disponibilizeze un număr de 530 de angajați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.