Concerte pe acoperiș, primele evenimente în aer liber pe terasele Sălii Thalia

Știri de Sibiu, 09.07.2020

Filarmonica de Stat Sibiu anunță, pentru perioada 11 iulie-7 august, primul festival de muzică în aer liber susținut pe terasele Sălii Thalia. Festivalul ”Concerte pe acoperiș”, cel mai nou proiect a Filarmonicii prezintă publicului, timp de o lună, 12 evenimente de muzică ușoară, jazz și muzică clasică ce vor fi susținute de pe Esplanada și terasele Sălii Thalia.

”Proiectul Concerte pe acoperiș este cea mai inedită manifestare muzicală din oraș, excepțională și unică. Pe lângă ideea îndrăgită de mulți, de a se urca la înălțime pentru a vedea frumoasa perspectivă a orașului, noi vă propunem să cunoașteți singura terasă din Sibiu care are deschidere către cele două zone istorice: Centrul vechi – Strada Cetății și Orașul nou – Bulevardul Coposu. Va fi pentru prima dată când această terasă va fi deschisă publicului, iar această inaugurare estivală se va face cu muzică bună”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cele două terase au fiecare 150 de metri pătrați și, respectând toate normele de protecție în vigoare, vor găzdui aproximativ 50 de persoane la fiecare eveniment.

Festivalul debutează sâmbătă, 11 iulie, cu un concert ”Cvartetul ”Ilia”,cu începere de la ora 19.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente va fi însă ”Concertul Extraordinar de ziua lui Brukenthal”, programat duminică, 26 iulie în Curtea Muzeului Național Brukenthal. Seara va fi deschisă de proiectul ”Uvertura” al ansamblului PlaCello, ansamblu format din cei mai valoroși tineri violonceliști actuali din România și va continua cu un Concert Extraordinar susținut de muzicienii Orchestrelor Radio.

Festivalul se va încheia în 7 august cu un concert de jazz realizat în colaborare cu IconJazz și în care protagoniști vor fi Ana Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară, Albert Tajti – pian
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.