Primăria Sibiu intensifică acțiunile de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor

Știri de Sibiu, 09.07.2020

Primăria Sibiu a decis să intensifice, în a doua parte a lunii iulie, acțiunile dezinsecție a spațiilor verzi de pe domeniul public pentru combaterea țânțarilor și a căpușelor, urmare a înmulțirii acestora, pe fondul ploilor abundente din ultima perioadă.

Din 15 iulie și până în prima săptămână a lunii august, firme contractată va pulveriza substanțe pe o suprafață de 3.085.787 mp, respectiv în parcuri și zone verzi – inclusiv cele din zonele de blocuri), malurile râurilor și pârâurilor, spațiile verzi ale unităților de învățământ, cele din Grădina Zoologică și din Cimitirul Municipal.

Dezinsecțiia împotriva căpușelor este programată pentru perioada 15 iulie – 7 august, iar în perioada 17 – 24 iulie se va desfășura dezinsecția pentru combaterea țânțarilor.

”Deși substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu sunt periculoase, rugăm persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat”, transmite Primăria Sibiu.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, dezinsecțiile vor fi reprogramate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.