Barna cere Guvernului schimbarea sistemului de testare Covid-19

Știri de Sibiu, 10.07.2020

Președintele USR, Dan Barna, a cerut Guvernului să folosească sistemul ”pull testing” în vederea depistării persoanelor infectate cu Covid-19 pentru a putea avea o percepție mai bună asupra evoluției pandemiei în România.

”Repet recomadările pe care le-am transmis și premierului și și le-au transmis și colegii mei în întâlnirile cu reprezentanții Guvernului: în primul rând folosirea acelei metode de ”pull testing” prin care poate fi acoperită o pondere mult mai mare a cetățenilor și în felul acesta putem avea o percepție mai bună a evoluției epidemiei. Lucrul acesta ar trebui să se întâmple. Nu înțelegem de ce autoritățile ezită să facă lucru acesta”, a declarat Barna, în conferința de presă susținută vineri la Sibiu.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, Barna și-a exprimat speranța că România nu va ajunge să-i fie ”închise porțile” de către alte țări.

”Am văzut chiar seara că Italia a limitat accesul cetățenilor din 13 state, printre care și Moldova. România nu este pe această listă și sper să nu ajungem să ne fie închise ( nr. granițele) și nu vorbesc doar de Italia, unde este un număr mare de români, dar și de celelalte state europene. Sper să nu ajungem în situația ca României să-i fie închise porțile din cauza evoluției situației pandemice”, a mai spus Barna.

El a reiterat importanța respectării regulilor de distanțare și igienă și a avertizat că, ”în realitate, supravegherea acestor măsuri și sanctionare încălcării lor nu se întâmplă sau se întâmplă absolut marginal”.

În privința situației de la Sibiu, Barna a reluat apelul către autoritățile sanitare și a cerut ”o transparență și în ceea ce privșete numarul de testari.

”Este relevant și să vedem care este testarea la nivelul județului și orașului Sibiu”, a mai spus Barna.

Dan Barna a participat, vineri, la Sibiu, la conferința de presă în care Alianța USR PLUS Sibiu și-a prezentat candidații la alegerile locale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.