Alianța USR PLUS intră în alegeri cu 31 de candidați pentru primării din Sibiu; În rest, posibile alianțe (VIDEO)

Știri de Sibiu, 10.07.2020

Alianța USR PLUS Sibiu a anunțat, vineri, că se va prezenta la alegerile locale din septembrie cu 31 de candidați pentru funcția de primar și liste pentru 43 de Consilii Locale din cele 64 de localități ale județului Sibiu. Pentru restul localităților unde USR PLUS nu are candidați, pot exista alianțe electorale sau susțineri de candidați, alții decât cei PSD sau ”sateliții”, a precizat președintele USR, Dan Barna.

Alianța USR PLUS merge în lupta pe președinția Consiliului Județean Sibiu cu Adrian Echert, președintele USR Sibiu, iar pentru postul de primar al Municipiului Sibiu a fost selectat Raul Andrei Apostoiu, președintele PLUS Sibiu. USR PLUS are candidați în toate orașele din județul Sibi, cu o singură excepție, și că lista cu candidații desemnați urmează să fie definitivată pentru, doar 85% din liste fiind stabilite în integralitate.

Adrian Echert, candidatul pentru președinția CJ Sibiu, spune că alianța nu a reușit să propună candidați pentru toate primăriile și consiliile locale pentru că au încercat să aleagă oameni fără trecut politic și pentru că au găsit cu greu persoane care doresc schimbarea.

”Avem echipe în 43 de UAT-uri și candidați în 31 de localități. Am avut mari încercări în a găsi acești candidați și a face echipe(…). Vechea clasă politică este reszistentă la schimbarea noastră, nu vrea sub nicio formă să renunțe la privilegiile pe care și le-a creat. Sunt exemple de primării și CL în care oamenii de acolo, înrădăcinați de zeci de ani, se simt ca stăpâni pe moșii.(…)Am găsit cu greu oameni care doresc să facă schimbarea asta și sa nu fi avut apartență politică”, a declarat Echert.

El spune că au fost oferte de la oameni cu trecut politic, care au fost însă refuzate ”pe bandă rulantă”.

În privința votului din restul localităților unde Alianța USR PLUS nu va fi reprezentată în competiția electorală, se va merge pe alianțe sau susținerea altor candidați, cu excepția celor din PSD sau ”sateliții”, a precizat președintele USR, Dan Barna.

”Pot exista alianțe sau susținerea unor alți candidați ai altor partide. Tocmai de aceea sunt în perioada aceasta de discutat eventuale alianțe. Nu excludem alianțe cu alte partide, dar printre aceste partide nu se vor afla cu siguranță PSD sau sateliții, ca să fiu foarte clar, să nu se speculeze vreun titlu pe acesta linie”, a precizat Dan Barna.

Alianța USR PLUS Sibiu a prezentat, vineri, în conferință de presă, candidații pentru Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu: președintele USR Sibiu Adrian Echert – candidat pentru președinția Consiliului Județean Sibiu și președintele PLUS Sibiu Raul Andrei Apostoiu – candidat pentru Primăria Municipiului Sibiu, Diana Mureșan, președinte filia locală USR Sibiu – candidat Consiliul Local Sibiu și Ruxandra Cibu Deaconu, membru Biroul Județean PLUS Sibiu – candidat la Consiliul Județean.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.