CJ Sibiu schimbă strategia pentru coridorul de exproprieri necesar extinderii DJ 106C Sibiu – Cisnădie

Știri de Sibiu, 11.07.2020

Consiliul Județean (CJ) Sibiu schimbă strategia pentru coridorul de exproprieri necesar extinderii DJ 106C, investiție de peste 3 milioane de euro destinată fluidizării circulației între orașele Sibiu și Cisnădie. După anularea licitației publice pentru documentarea coridorului de expropriere a terenurilor aflate în vecinătatea DJ 106C, administrația județeană a decis la începutul lunii iulie atribuirea sarcinii firmei contractată inițial pentru proiectare, respectiv companiei austriece Strabag.

”Activitatea de expropriere pentru tronsonul de drum cuprins între km 1+176 – km 4+350 al DJ 106 C Sibiu – Cisnădie a fost transferată în sarcina proiectantului în vederea corelării proiectului tehnic cu definitivarea culoarului de exproprieri”, a precizat Consiliul Județena Sibiu, la solicitarea StirideSibiu.

Potrivit informației publicată pe site-ului oficial al Sistemului Electronic de Achiziții Publice, procedura de selecție a ofertelor pentru obiectivul ” Realizarea lucrărilor de întocmirea a documentației coridorului de expropriere a terenurilor pentru obiectivul de investiții “PT și execuție Modernizare DJ 106C Sibiu – Cisnădie, tronson cuprins între km 1+176 – km 4+350, în vederea asigurării fluidizării circulației în zonă și relocare utilități”, cu valoare estimată de 124.500 lei fără TVA, a fost anulată în 9 iulie, înainte de termenul final de depunere a ofertelor.

În luna martie CJ Sibiu a atribuit firmei STRABAG SRL contractul de lucrări de proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 106 C. Valoarea contractului este de 15.211.130, 76 lei fără TVA, din care 219.800 lei fără TVA pentru servicii de proiectare, 29.900 lei fără TVA pentru servicii de asistență tehnică, 14.961.430, 76 lei fără TVA pentru lucrări de execuție.

Inițial, durata derulării contractului a fost stabilită pentru o perioadă de 9 luni.

În luna iunie însă, CJ Sibiu a anunțat că începerea lucrărilor de extidere a DJ 106 C Sibiu – Cisnădie a fost amânată cu trei luni, până august, din cauza nevoii de corelare cu proiectul de lărgire a străzii Calea Cisndie, demarat de Primăria Sibiu, și a întârzierii obținerii avizelor pe durata stării de urgență generată de coronavirus.

Calculele de la CJ au fost date peste cap și invetiția Primăriei Sibiu, care a demarat deja lucrările de decongestionare a traficului la intrarea în oraș dinspre Cisnădie, prin extinderea carosabilului la patru benzi între strada Siretului și strada Arieșului și lărgirea giratoriului de la intersecția cu Rahova pentru preluarea traficului de pe trei benzi.

Mai exact, varianta inițială de extindere a DJ 106 C, pe tronsonul km 1+176 – km 4+350, a suferit modificări.

”Totodată, având în vedere că Primăria Municipiului Sibiu a modificat recent proiectul de execuție privind lărgirea străzii Calea Cisnădiei, reducând extinderea de la 4 benzi la 3 benzi, Consiliul Județean a trebuit să coreleze proiectul cu modificarea adusă de Primărie Municipiului Sibiu, atât din punct de vedere al lucrărilor de execuție, cât și a soluției de fluidizarea a traficului”, a precizat CJ Sibiu în luna iunie.

Potrivit contractului inițial atribuit firmei Strabag, pe tronsonul de drum județean cuprins între km 1+176 – km 4+350 era prevăzută extinderea la trei benzi de circulație, podul peste pârâul Seviș demolat și dimensionat un altul nou, pentru 4 benzi de circulație. Lucrarea avea prevazut și un pasaj subteran pentru subtraversarea drumului județean de către bicicliști.

Potrivit estimărilor lansate de conducerea Consiliului Județean Sibiu în urmă cu o lună, lucrările de execuție pentru modernizare DJ 106 C ”vor demara în cursul lunii august”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.