Premierul Orban a cerut ”mobilizare generală” în combaterea pandemiei de COVID-19 și amplificarea controalelor (VIDEO)

Știri de Sibiu, 11.07.2020

Premierul Ludovic Orban le-a cerut sâmbătă prefecţilor şi şefilor de instituţii cu atribuţii în combaterea pandemiei de COVID-19 să amplifice la “limita maximă posibilă” controalele, pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor, în cintextul creșterii numărului de infecții cu coronavirus.

“Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală a instituţiilor statului care au atribuţii în lupta împotriva epidemiei, acele instituţii care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a respecta asigurarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor. (…) Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi acţiunilor de control pe care le organizăm”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

El a solicitat ca şi locurile de joacă să fie supravegheate.În ceea ce priveşte comerţul, prim-ministrul a punctat că orientarea controalelor trebuie să fie către pieţele agroalimentare, dar şi în târguri. Orban a cerut intensificarea controalelor şi la terase, restarante, benzinării şi cluburi, informeaza agerpres.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.