ULBS vrea bază sportivă de dimensiunile Sălii Transilvania

Știri de Sibiu, 31.01.2014

Conducerea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu îşi face planuri pentru construirea unei săli de sport destinată studenţilor. Proiectul este evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro iar construcţia ar urma să fie proiectată cu o capacitaste de 1600 de locuri.

“Avem studiu de fezabilitate, tot. Proiectul nostru e generos, cu 1600 de locuri, dar să vedem fondurile. Toate activitaţile noastre, pentru că aici e problema, nu numai că avem  17.000 de studenti in universitate, dar e vorba că avem specializări pe sport şi ne ducem în săli închiriate”, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Sala Transilvania- foto-opentenis.ro

Sala Transilvania- foto-opentenis.ro

Sala de sport a ULBS urmează să se ridice în zona Liceului Carol, unde Mitropolia Ardealului deţine un teren. Potrivit rectorului Bondrea, cele două instituţii se vor asocia în vederea folosirii terenului, iar pentru finanţare se aşteaptă suport şi de Ministerul Educaţiei. Costul unei astfel de sali, cu o capacitate asemănătoare Sălii Polivalente Transilvania, ar ajunge la aproximativ 1,5 milioane de euro.
Spaţiul universitarilor va fi destinat activitatiilor didactice, dar va fi deschis şi altor activităţi. Deasemenea, in plan sunt prevăzute şi locuri de cazare deoarece dintre căminele din zona Carol ar urma sa fie renovat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.