Ocna Sibiului reia pentru a cincea oară licitația de amenajare peisagistică a lacurilor; Cu preț schimbat!

Știri de Sibiu, 13.07.2020

Primăria Ocna Sibiului a lansat în luna iulie o nouă licitație pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a infrastructurii turistice din statiune și de amenajare peisagistică a lacurilor. După mai multe încercări eșuate, administrația locală a decis să crească prețul contractului cu aproximativ 2 milioane de lei, licitația pentru investiția realizată cu fonduri europene fiind estimată acum la 6.630.119 lei.

”Am avut până în pezent patru licitații lansate în sistemul public de achiziții, la care nu s-a prezentat nimeni. Am fost nevoiți să refacem lista de prețuri, am reactualizat-o, pentru că era veche, iar acum sperăm să avem ofertanți. Este o ajustare a prețului cu aproximativ 2 miliooane de lei. Toate firmele invocă faptul că au crescut prețurile și impactul OUG 114”, a precizat pentru StirideSibiu primarul George Predescu.

Ultima licitația pentru proiectul “Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului”, derulat prin Programul Operational Regional( POR) 2014-2020, a fost lansată în sistemul de achziții publice, termenul limita de depunere a ofertelor fiind data de 11 august.

Investiția de aproximativ 1,3 milioane de euro prevede lucrări de peisagistică în zona lacurilor sărate și realizare de parcuri și terenuri sportive în oraș, precum și achiziția de echipamente pentru sporturi in aer liber și pentru parcuri si terenuri de joacă.

Proiectul prevede 1 zonă de zonă de agrement si sport formată dintr-un teren fotbal, 2 terenuri tenis și un teren minifotbal, 14.964 mp, și un parc amenajat „Statuia minerului”, cu o suprafață de 1.715 mp.

Investiția este parte dintr-un proiect mai mare: Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneoclimaterica Ocna Sibiului”, în valoare de 19.316.000 lei, ce include amenajări exterioare, realizare de parcuri și terenuri sportive în stațiune și lucrări de reabilitare pentru noua drumuri. Prima parte a proiectului, cea de reabilitare a străzilor din Ocna Sibiului, a fost contractată și este în derulare.

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu şi Primăria Ocna au lansat spre consultare publică proiect de accesare a fondurilor europene pentru modernizarea infrastructurii si a staţiunii Ocna Sibiului în mai 2016.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.