CJ Sibiu continuă cu Strabag modernizarea DJ 106T Ocna Sibiului – Topârcea

Știri de Sibiu, 14.07.2020

Cel mai mare disconfort trăit de șoferi pe drumul județean 106 T Ocna – Topârcea ”va înceta până la sfârșitul acestui an, când drumul va fi complet modernizat și va oferi condiții excepționale de trafic pe o lungime de aproximativ 15 km”, anunță Consiliul Județean Sibiu care a reziliat contractul atribuit inițial firmei Dual Districon SRL și l-a încredințat companiei austriece Strabag.

CJ Sibiu a semnat marți, 14 iulie , contractul de optimizare a proiectului tehnic și execuție lucrări pentru modernizarea drumului județean 106 T Ocna Sibiului – Topârcea – int.DJ 106 G (Ludoș) cu societatea Strabag SRL, valoarea contractului fiind de 21.643.629,38 lei cu TVA, iar durata de execuție este până finalul anului 2020.

”Suntem bucuroși că vom putea în sfârșit duce la capăt modernizarea drumului județean Ocna Sibiului -Topârcea, mult așteptată de cei care îl tranzitează zi de zi sau doar ocazional. Am fost solidari cu toți cei care ne-au făcut sesizări privind starea precară a drumului, dar, sper că toată lumea a înțeles că din motive independente de Consiliul Județean Sibiu lucrările începute de societatea Dual Districon SRL nu au putut fi terminate la data asumării prin contract. Pentru noi, compania austriacă STRABAG este un etalon de seriozitate și profesionalism, dovadă fiind lucrările de modernizare finalizate înainte de termen pe DJ 142 G Copșa Mică – Motiș, în lungime de 10,5 km, dar și lucrările pe DJ 107 B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic, în lungime de 33 km, ce vor fi terminate în această toamnă”, a precizat președinta Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Tot marți, CJ Sibiu a emis ordinul de începere pentru optimizarea PT-ului, iar în cele 19 zile cât sunt prevăzute a fi finalizat proiectul, societatea Strabag SRL va face testele și verificările de teren necesare. Lucrările de execuție vor demara la începutul lunii august.

Finanțarea pentru acest obiectiv de investiții al Consiliului Județean Sibiu este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.