Se caută iubitori de drumeții pentru refacerea marcajelor în Munții Cindrel

Știri de Sibiu, 15.07.2020

Serviciul Salvamont Sibiu, în colaborare cu Serviciul de Voluntariat Montan, caută voluntari pentru acțiunea de refacere a marcajelor pe traseele montane din Munții Cindrel, județul Sibiu, programată pentru perioada 1 – 2 august.

Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu, spune că zona aleasă este ușor accesibilă iar traseele vor fi refăcute pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

”Zona a fost aleasă în urma verificării făcută în primăvară, când s-a constatat că este necesară reabilitarea lor. Este în zona joasă, nu este traseu greu accesibil. Sunt trasee care se pretează foarte bine la drumeții de o zi pentru cei care vin în zona turistică Sibiel, Fântânele sau Săliște. Cei interesați pot învață cu noi ce trebuie să facă”, a declarat pentru StirideSibiu Adrian David.

Mai exact, traseul propus pentru refacerea marcajelor porneșe pe la cantonul silvic Sibiel – Vf Cetatii – Fânetele Sibielului -Poiana Godia.

Materialele necesare refacerii marcajelor sunt asigurate cu finanțare de la Consiliul Județean Sibiu iar cei interesați să susțină demersul ca voluntar se pot înscrie pe pagina de Facebook a Serviciului de Voluntariat Montan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.