Val de cereri pentru testare Covid – 19 la Spitalul Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 15.07.2020

În doar două zile de la anunțul începerii testării Covid-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, peste 180 de persoane s-au programat deja pentru efectuarea analizelor, interesate fiind să plece în concediu sau la muncă în țări care au introdus obligativitatea testării Covid -19 pentru persoanele venite din România.

Până miercuri dimineața, un număr de 175 de persoane erau deja programate la testare în luna iulie și alte 15 pentru luna august, fiind și zile pentru care programările s-au epuizat.

”Este interes crescut pentru testare la cerere. Până miercuri, la ora 10.00, erau înregistrate 175 de cereri pentru luna iulie și 15 pentru luna august. A fost deja epuizată limita a 25 de testări pe zi pentru zilele de 20, 21 și 22 iulie, însă mai există posibilitatea pentru programări înainte de aceste date. Programările se fac pentru zilele cerute”, a precizat pentru StirideSibiu Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Având în vedere interesul crescut al oamenilor pentru efectuarea unui astfel de test la cerere, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu solicită ca telefoanele pentru programări să se dea în intervalul stabilit oficial, respectiv la 026.9215050, interior 430, de luni până vineri, între orele 11.00-15.00, pentru a nu bloca alte activități.

Conducerea Spitalului Județean Sibiu, unitate suport Covid, a decis ca Laboratorul Clinic de Analize Medicale să facă la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 300 lei/test.

Prelevarea probelor se face zilnic, între orele 10.00 – 11.00, prin exsudat nazofaringian, iar eliberarea rezultatului se face în maxim 48 de ore, de luni până vineri.

Spitalul Județean Sibiu dispune de trei aparate Real-Time PCR pentru testarea SARS-CoV-2 și este al doilea centru medical din județ, după Spitalul de Pediatrie, care efectuează contra-cost analizele de depistare a noului coronavirus, cu limită impusă în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.