Barna după ce Guvernul a atacat la CCR ”DNA-ul pădurilor”: O decizie stupefiantă și dezamăgitoare

Știri de Sibiu, 15.07.2020

Președintele USR, Dan Barna, consideră ”stupefiantă și dezamăgitoare” decizia Guvernului Ludovic Orban de a ataca la Curtea Constituțională a României legea USR de înființare a ”DNA-ului pădurilor” – parchet specializat în infracțiunile de mediu, și avertizează că în astfel de condiții actualul Guvern PNL ar putea să nu mai fie susținut.

”Am aflat în această dimineață că Guvernul a decis să atace la Curtea Constituțională legea privind înființarea DNA-ului pădurilor. O decizie stupefiantă și dezamăgitoare, în condițiile în care membrii cabinetului spun permanent că sunt preocupați de protejarea mediului și că fac eforturi să oprească furturile din pădurile României.Acest gest nu face decât să demonstreze contrariul”, a transmis Barna pe Facebook.

Barna spune că legea DNA-ului pădurilor a fost una din condițiile puse de USR pentru susținerea Guvernului Orban.

”Am acceptat susținerea investiturii primului cabinet Orban cu acest obiectiv explicit formulat. Acțiunea de azi merge, în mod inexplicabil, în direcția opusă”, a avertizat Barna.

Guvernul a sesizat, miercuri, Curtea Constituțională față de legea inițiată de USR pentru înființarea unui parchet specializat în infracțiunile de mediu, numit și DNA-ul pădurilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.