Angajat al Filarmonicii Sibiu confirmat pozitiv cu Covid; Alți 5, în izolare

Știri de Sibiu, 23.07.2020

Un angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la începutul săptămânii iar pentru alți 5 colegi ai persoanei diagnosticate cu infecția cu Covid -19 s-a dispus izolarea.

Conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu a confirmat, joi, la solicitarea StirideSibiu că ”un singur angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost confirmat pozitiv, luni 20 iulie”, fără să menționeze însă dacă infecția a apărut în rândul artiștilor sau a personalului administrativ.

Referitor la măsurile de securitate sanitară luate după apariția cazului, managerul Cristian Lupeș menționează că instituția ”a urmat procedurile indicate de DSP Sibiu” respectiv ”IZOLAREA celor 5 contacti direcți și a dezinfectat clădirea”.

Potrivit aceleiași surse, activitatea Filarmonicii nu a fost afectată de apariția unui caz de Covid în rândul angajaților iar programul, care include numeroase concerte cu public în aer liber, se va desfășura normal.

”Pentru că în urma controlului Filarmonica a demonstrat că respectă toate reglementările în vigoare, în momentul de față ne desfășurăm activitatea normal”, a precizat Filarmonica Sibiu pentru StirideSibiu.

Astfel, joi seara și în weekend artistii Filarmonicii de Stat Sibiu susțin mai multe concerte pe Esplanada Filarmonicii, în Curtea Muzeului de Istorie și în curtea înterioară a Palatului Brukenthal.

Prefectura Sibiu a refuzat să ofere informații la StirideSibiu despre situația de la Filarmonica Sibiu, în contextul solicitării cazurilor de infecții din instituțiile publice, deși aceasta era cunoscută de 3 zile.

Numărul infectărilor cu SARS-COV-2 în județul Sibiu a ajuns, joi, la 801 persoane, cu 9 infecții noi depistate în ultimele 24 de ore, în timp ce la nivel național s-au raportat 1112 de cazuri noi, transmite Grupul de Comunicare Strategică.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Angajat al Filarmonicii Sibiu confirmat pozitiv cu Covid; Alți 5, în izolare […]