ANM: Disconfort termic în Sibiu, urmat de averse torențiale

Știri de Sibiu, 30.07.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi mesaj de disconfort termic pentru județul Sibiu, urmat de avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și informarea meteorologică de ploi torențiale valabile până sâmbătă dimineața.

Meteorologii avertizează că joi, 30 iulie, se instalează canicula iar disconfortul termic va fi ridicat în județul Sibiu.

”Pe arii restrânse indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”, anunță ANM.

Tot joi, începând cu ora 12.00, intră în vigoare atenționarea Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru zona de Sud a județului până vineri, la ora 02:00.

”În intervalul menționat la munte și local în restul regiunii vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, a transmis ANM.

Vineri, de la ora 12:00, instabilitate atmosferică revine până sâmbătă, la ora 02:00.

”În intervalul menționat, local, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale
vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă
vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp”, avertizează ANM în informarea meteo transmisă joi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.