Zeci de lucrări semnate de Picasso, Matisse, Dali și Klimt au ajuns la Sibiu

Știri de Sibiu, 30.07.2020

Peste 50 de lucrări de grafică și litografie semnate de artiști celebri precum Picasso, Matisse, Dali și Klimt au ajuns la Sibiu iar de vineri, 31 iulie, vor putea admirate în cadrul expoziției ”Great artists of the world” amenajată în incinta Palatului Brukenthal din Sibiu. Potrivit Muzeului Național Brukenthal, evenimentul marchează deschiderea celei mai mari expoziții de artă grafică europeană deținută de un colecționar român.

”Lucrările au ajuns la Sibiu, în condiții de siguranță, și se fac ultimele pregătiri pentru vernisaj. Ele au fost aduse de la București, dintr-o colecție privată”, a declarat Alexandru Chituță, curatorul expoziției.

Începând cu data de 31 iulie, Muzeul Brukenthal din Sibiu va oferi publicului peste 50 de lucrări semnate de Picasso, Chagall, Munch,Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Brukenthal Sibiu, ”expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul”.

Lucrările de grafică și litografie expuse la Sibiu provin din colecția privată a av. George Șerban.

Expoziţia Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede va fi vernisată în data de 31 iulie și va fi deschisă publicului până în data de 27 septembrie.

Prețul unui bilet este 20 lei iar copiii au acces gratuit, pe perioada vacanței.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.