Niciun loc liber la ATI pentru pacienții Covid din Sibiu; Coldea: Situația este dramatică spre complicată

Știri de Sibiu, 31.07.2020

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Sibiu destinată pacienților Covid a ajuns vineri la capacitate maximă, cu toate cele 12 paturi ocupate de bolnavi în stare critică. Situația este ”dramatică spre complicată”, spune dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Dintr-un total de 96 de destinate exclusiv tratării pacienților confirmați pozitiv cu noul coronavirus, Spitalul Județean Sibiu mai dispune vineri de doar 2 locuri pe secțiile speciale Covid, în timp ce pe secția de terapie intensivă nu mai este niciun loc liber.

Vineri, în cadrul secției ATI erau tratați 12 pacienți infectați care au dezvoltat forma gravă a bolii.

”Am ajuns la capacitatea maximă pe ATI. Sunt pacienți care au nevoie de terapie specială și de ventilație mecanică, în urma degradării funcției respiratorii, pentru nu mai pot respira spontan. Avem și pacienți tineri, din păcate. Situația este dramatică spre complicată, dar cred că poate fi gestionată. Important este să nu ajungă mai mulți pacienți în stare gravă”, a precizat pentru StirideSibiu dr. Liliana Coldea.

Unul dintre pacienții tratați pe ATI a fost adus la Sibiu de la Târgoviște, evoluția bolii fiind favorabilă și cu șanse de eliberarea a unui loc de terapie intensivă.

”Un pacient pe care l-am preluat de la Târgoviște a fost detubat, acum poate să respire spontan și este posibil să fie transferat la Târgoviște, mai aproape de casă”, a mai precizat managerul Spitalului Județean Sibiu.

Potrivit directorului de la Județean, începând de vineri se ia în calcul și transferarea bolnavilor la spitalele CFR, Cisnădie și Mediaș, urmare a deciziei Ministerului Sănătății de transformare a acestora în spitale suport Covid. De joi până vineri, niciuna din secțiile roșii nou create nu a preluat pacienți.

Citeste și: MS: Spitalele din Cisnădie, Mediaș și CFR au devenit spitale suport Covid

În aceeași situație critică se află și Spitalul de Pneumologie din Sibiu, unde toate cele 50 de locuri pentru pacienții Covid sunt ocupate, a precizat pentru StirideSibiu Andreea Ștefan, reprezentantul Prefecturii Sibiu.
Numărul infectărilor cu SARS-COV-2 în județul Sibiu a ajuns joi la 894 de persoane infectate și 66 de decese.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Niciun loc liber la ATI pentru pacienții Covid din Sibiu; Coldea: Situația este dramatică spre co… […]

  2. Adi says:

    Ce mai face oare dl. Cioaba? Stiu ca avea diabet….si sunt in aceeasi situatie…