Focar Covid: Toți angajații de la Emailul Mediaş, sfătuiți să își monitorizeze starea de sănătate

Știri de Sibiu, 31.07.2020

Toți angajații firmei Emailul Mediaş, județul Sibiu, unde a fost declarat focar Covid, au fost sfătuiți de medicii epidemiologi să își monitorizeze starea de sănătate și să sune la 112 în caz de simptome, numărul cazurilor pozitive ajungând la 9, cu 68 de contacți direcți și contacți ai contacților depistați în urma anchetei epidemiologice, transmite Prefectura Sibiu.

Potrivit DSP Sibiu a identificat în final, în urma raportului anchetei epidemiologice, un număr total de 9 cazuri pozitive în randul angajaților.

”Pentru fiecare caz în parte a fost demarată o anchetă epidemiologică, fiind identificați în total un număr de 26 de contacți de serviciu și 8 contacți de familie, contacți direcți și 34 de contacți de familie ai contacților de serviciu”, transmite Prefectura Sibiu.

Una din măsurile impuse de DSP, pe langa dezinfcetia spatiilor fabricii, ”li s-a recomandat tuturor angajaților să îți monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie iar în situația în care apar simptome să apeleze numărul de urgență 112, pentru a fi transportați la spital pentru investigații si tratament de specialitate”, se mentionează in comunicatul transmis vineri de Prefectura Sibiu.

Direcție de Sănătatea Publică Sibiu a declarat oficial focar de infecție cu SARS CoV-2 la fabrica producătoare de vase emailate din Mediaș în data de 20 iulie, când numărul cazurilor a ajuns la 4 angajați confirmați pozitiv cu noul coronavirus și 24 de contacți au fost pusi în izolare.

Primele 2 cazuri de Covid la fabrica din Medias au fost confirmate la jumătatea lunii iulie, cand 2 angajați – soti si sotie, au fost confirmați pozitiv.

La nivelul judetului Sibiu au fost înregistrate până vineri, 31 iulie, 904 cazuri de infecții cu noul coronavirus și 66 de decese.

Fabrica este una dintre cele mai vechi firme din ţară care se ocupă de producerea vaselor emailate, funcţionând din 1921, și este listată la bursa de la Bucureşti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.