Tânăr cu stare de sănătate alterată, evacuat cu elicopterul din Munții Făgăraș

Știri de Sibiu, 31.07.2020

Mai multe echipe de salvamontiști din județele Sibiu și Argeș au fost mobilizate vineri după-amiaza pentru salvarea unui turist cu stare de sănătate alterată care a cerut să fie ajutat să coboare din Munții Făgăraș, informează Salvamont Sibiu.

Pentru evacuarea turistului s-a cerut intervenția unui elicopter SMURD în zona Lacului Călțun, situat la altitudine de 2 135 m.

”Elicopterul SMURD Mures intervine în zona Lacului Căltun din Muntii Fagaras pentru evacuarea unui turist cu starea generala alterată”, a declarat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Județul Sibiu se află vineri sun Cod Galben de instabilitate atmosefrică.

UPDATE: La scurt timp după ce a sunat pe 112 tânărul caruia i s-a făcut rău pe munte a fost coborât de pe munte și dus la Spitalul din Tg. Mureș.

”Pacientul în varsta de 19 ani a fost preluat de elicopterul SMURD si dus la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș. Acesta nu era echipat corespunzător și nici pregătit pentru o drumeție atât de solicitantă”, a precizat șeful Salvamont Sibiu.

Mai exact, turistul originar din Mureș a urcat pe munte în teniși iar la jumătatea zilei acuzat stări de rău care au dus la deshidratare rapidă.

Stire in actualizare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.