CJSU Sibiu: Firmele vor afișa informații privind obligația purtării măștii în sparții deschise

Știri de Sibiu, 02.08.2020

Administratorii sau proprietarii de firme din județul Sibiu vor afișa informații privind obligația purtării măștii în spațiile deschise stabilite prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

”Având în vedere măsurile adoptate prin H.G. nr. 588/2020 privind modificarea și completarea anexelor nr 2 și 3 la H.G. nr 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, a hotărât că Administratorii/ Proprietarii spațiilor publice deschise vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în locațiile stabilite prin Hotărârea nr. 37/31.07.2020 a CJSU Sibiu. De asemenea Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor asigura informarea administratorilor/proprietarilor spațiilor publice deschise cu privire la aplicarea prevederilor hotărârii”, se percizează în comunicatul transmis duminică de Prefectura Sibiu.

Începând din această noapte, se instituie în obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV–2.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, întrunit în ședința extraordinară în 31 iulie, a hotărât că ”începând cu data de 03.08.2020, orele 00:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV–2”.

Conform hotărârii, toate persoanele, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani, au obligația să poarte mască în spațiile deschise aglomerate.

Este obligatorie purtarea măștii în:

Piețele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00 și permanent sâmbăta și duminica;
Piețele agroalimentare cu program săptămânal – în ziua desfășurării, pe întreaga perioadă;
Piețele volante/piețele mixte – pe întreaga durată a desfășurării;
Târguri generale/specializate – pe întreaga durată a desfășurării;
Bâlciuri/festivaluri tematice – pe întreaga durată a desfășurării;-
Stațiile de autobuz, peroanele din stațiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internațional Sibiu zona de parcare, stațiile de îmbarcare transport pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și Păltiniș) – pe perioada staționării și îmbarcării;
Pe perioada desfășurării ceremoniilor funerare;
Grădina Zoologică Sibiu – în zonele cu potențial de aglomerare (casa de bilete, zona chioșcurilor și tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă și duminică;
Parcuri – în zonele de socializare (mese pentru jocul de șah – Parcul Astra, etc.);
Evenimente culturale organizate în spații deschise – atât pentru participanții la eveniment, conform legislației în vigoare, dar și pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staționeze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.