Criza Covid: Concedierile colective afectează peste 1000 de sibieni

Știri de Sibiu, 06.08.2020

Numărul firmelor din județul Sibiu afectate de criza economică și nevoite să recurgă la concedieri colective a crescut la 11 în luna august. Potrivit notificărilor transmise Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca (AJOFM) Sibiu, din luna iunie până în data de 6 august, firmele din județul Sibiu au luat decizia concedierii unui număr total de 1186 de angajați.

Ultimele trei companii care au anunțat intenția să concedieze 314 angajați sunt din orașul Sibiu și provin din domeniul hotelier, piese si accesorii auto și prelucrarea fabricatelor din matreial plastic.

”În perioada iulie-august, alți 3 angajatori și-au declarați intenția pentru efectuarea de concedieri colective, urmând să fie afectate un număr de 314 persoane. În total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate notificări de la 11 agenți economici care au activitate în județul Sibiu”, precizat pentru StirideSibiu Dana Radu, consilier în cadrul AJOFM Sibiu.

Cei peste 1000 de oameni rămași fără loc de muncă pot beneficia de ajutor de șomaj și de consiliere din partea AJOFM.

”În funcție de vechime și de stagiul de cotizare, dacă este suficient, angajații beneficiază de indemnizația de șomaj. De asemenea, dacă angajatorul solicită, se pot acorda servicii de preconcediere în cadrul cărora angajaților li se oferă mediere din partea AJOFM, li se prezintă ofera locurilor de muncă disponibile, servicii de informare, consiliere, cu recomandarea programelor de pregatire profesionale pe care le punem la dispoziție”, a mai precizat reprezentantul AJOFM Sibiu.

La începutul lunii august, la nivelul judeţului Sibiu erau disponibile doar 529 locuri de muncă vacante oferite de 70 angajatori, majoritatea oferte pentru necalificați, cu doar 3 posturi pentru persoane cu studii superioare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns