Classics for Pleasure: Trei seri de muzică clasică în Piața Mare a Sibiului

Știri de Sibiu, 07.08.2020

Festivalul Classics for Pleasure revine în luna august la Sibiu cu trei concerte de muzică clasică ce vor fi susținute în Piața Mare a orașului, în condiții de siguranță speciale. În perioada 13 – 15 august, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, vor evolua pe scena din centrul istoric artiștii Bianca Ionescu-Ballo, Gheorghe Costin, Florin Budnaru, Adrian Dumitru, Mihai Urzicana, Alexandru Ilie și Constantin Grigore.

Potrivit organizatorilor, în cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului, melomanii se vor bucura de 3 concerte de muzică clasică și o expoziție inedită, cu o reprezentanție specială, la aniversarea a 250 de ani de la nașterea compozitor Ludwig Van Beethoven.

”Festivalul se va deschide pe data de 13 august cu un concert original în Piața Mare care va avea în program reorchestrații clasice ale celor mai cunoscute piese pop și rock din istoria muzicii. Pe data de 14 august melomanii vor fi răsfățați cu un concert deosebit, dedicat lui Ludwig Van Beethoven, ce face parte din tematica #BTHVN2020 – un adevărat regal pentru toți iubitorii de muzică și de frumos. Închiderea va avea loc pe data de 15 cu tradiționalul concert Proms of Delight ce va aduce pe scena din Piata Mare o formulă rar întâlnită, de trei tenori și o soprană”, transmit organizatorii.

Accesul publicului la concertele din Piața Mare va fi gratuit, cu obligația purtării măștii, și cu verificarea temperaturii corporale la intrare. Pentru siguranță, perimetrul de desfășurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri.

”Locurile disponibile sunt limitate iar accesul publicului se va face în ordinea venirii, între orele 18.00 – 20.00. La punctul de intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C. Purtarea măștii este obligatorie. Distanțarea socială este obligatorie”, anunță organizatorii.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO, cu scopul promovării muzicii clasice în rândul publicului.

Program festivalul:

13 august ora 20.00, Piața Mare
Enchanting Classics
Dirijor: Alexandru Ilie
Vibe Orchestra
Soliști: Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots, Cosmin Stanciu

14 august ora 20.00, Piața Mare
Beethoven Forever
Dirijor: Gheorghe Costin
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Solistă: Mădălina Pașol

15 august ora 20.00, Piața Mare
Proms of Delight
Dirijor: Constantin Adrian Grigore
Philarmonia Elite Orchestra
Soliști: Mihai Urzicana, Florin Budnaru, Andrei Dumitru, Bianca Ionescu-Ballo

13 – 15 august, Piața Mare
Sibiu Art Manifest on Wheels
Expoziție de artă vizuală
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.