IPJ Sibiu: Dosar penal în cazul tânărului electrocutat; Un fir de medie tensiune a căzut peste el

Știri de Sibiu, 08.08.2020

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tânărului electrocutat vineri pe un câmp din afara localității Șeica Mică, județul Sibiu, în timpul unor lucrări. Conform primelor concluzii oficiale, tânărul care făcea lucrări în zonă a murit după ce un fir de medie tensiune s-a rupt și a căzut peste el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr, organele de politie s-au sesizat din oficiu în cazul tânărului în vârstă de 21 de ani, originar din Gura Râului, care s-a electrocutat de la ”un fir de tensiune căzut la pământ”.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să stabilească de ce s-a rupt firul electric care i-a provocat moartea muncitorului.

”La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Axente Sever, insotita de tehnician criminalist, fiind desfășurate activitățile specifice. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Sectiei 5 Politie Rurala Axente Sever in vederea stabilirii situatiei de fapt, a modului in care firul de medie tensiune s-a rupt si a cazut peste tânăr. In cauza s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa”, a mai precizat Luciana Lazăr.

Tragedia s-a produs vineri, în jurul orelor 12.00. Mai multe echipaje medicale au ajuns la locul accidentului, însă tânărul nu a mai putut fi salvat. Se pare că acesta făcea săpături la un puț, împreună cu alte persoane.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu nu a putut fi contactat pentru precizări referitoare la firma care efectua lucrări în zonă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.