Spitalul Județean Sibiu, licitație de peste 500 mii lei pentru servirea mesei bolnavilor

Știri de Sibiu, 09.08.2020

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a alocat peste 500 mii lei pentru achiziția prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) de caserole de unică folosință pentru hrana bolnavilor, în contextul creșterii costurilor de asigurare a mesei pacienților.

Managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, dr.Liliana Coldea, spune că odată cu pandemia de coronavirus au apărut costuri suplimentare care se reflectă inclusiv asupra sistemului de alocare a mesei bolnavilor, motiv pentru care s-a renunțat la servicii externalizate.

”De la începutul pandemiei s-a impus, din motive de siguranță epidemiologică, să se folosească caserole de unică folosință. În primele luni am asigurat hrana prin servicii externalizate, așa cum avem și asigurarea serviciului de hrană prin sistem catering, cu livrarea pe secții. În urma unei analize a costurilor de până acum, am constatat că sumele plătite pentru caserole erau foarte mari prin vechiul sistem de achiziție. Costuri erau mai crescute cu 30% față de cât este estimată achiziția directă”, a precizat Liliana Coldea.

Potrivit acesteia, cantitatea de consumabile necesare servirii mesei este mare, în condițiile în care sunt necesare 3 seturi pe zi pentru fiecare pacient. Criteriul pentru atribuirea contractului este prețul cel mai scăzut iar termenul limita de depunere a ofertelor este 17 august.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.