Peste 26 de mii de familii sărace din Sibiu primesc pachete alimentare

Știri de Sibiu, 11.08.2020

Peste 26 de mii de persoane din județul Sibiu care provin din familii defavorizate primesc până la finalul lunii august pachete alimentare de la UE. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, au fost distribuite către primării 26323 pachete de alimente destinate persoanelor cu venituri redus, în baza dispozițiilor emise de primari.

”Finalizarea distribuirii pachetelor către beneficiari urmează a se realiza până cel târziu în data de 27 august”, precizează Prefectura Sibiu.

Fiecare pachet conține 5 kg făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 litrii de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve de pateu de ficat de porc, 2 borcane de compot de fructe, 2 borcane de gem de fructe.

Ajutoarele alimentare destinate . Proiectul este susținut de guvernul României, fiind cofinanțat din Fondul de ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020 (POAD).

Beneficiază de pachetele cu alimente persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice în viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG 84/2020 și alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și acre se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanelor care locuiesc în așezările informale.

Ajutoarele alimentare sunt acordate de Guvern cu cofinanțare din Fondul de ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020 (POAD).

Finalizarea distribuirii pachetelor către beneficiari urmează a se realiza până cel târziu în data de 27 august 2020.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Toate-s cu iz de propaganda electorala.