Noul consul al Germaniei la Sibiu, la prima întâlnire cu şefii CJ (FOTO)

Știri de Sibiu, 31.01.2014

Noul consul al Germaniei la Sibiu, Judith Urban, a avut joi prima întâlnire oficială cu şefii administraţiei judeţene sibiene de la preluarea mandatului.

Judith Urban - Consulul Germanie la Sibiu

Judith Urban – Consulul Germanie la Sibiu

 

 

Noul consul a prezentat preşedintelui Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu principalele sarcini pe care le are ca șef al misiunii diplomatice germane, respectiv promovarea pentru dezvoltarea de noi investiții germane în județul Sibiu şi sprijinirea activităților culturale, nu doar ale etinicilor germani, dar și ale majorității românești.

”Suntem deschiși la orice propunere care vizează interese comune și chiar vă rog să ne transmiteți orice idee care poate deveni un proiect care să aducă beneficii ambelor părți”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Potrivit oficialilor CJ, Judith Urban a menționat faptul că “investițiile germane nu au mai crescut spectaculos ca acum 10 ani, dar a dat asigurări că investitorii care au venit și cei care vor veni au intenția clară de a-și menține și dezvolta proiectele de aici, ceea ce ”reprezintă un mesaj foarte important pentru județul Sibiu”.

consul germaniaNoul consul a fost informat, la rândul său, despre pregătirile care se fac la Sibiu pentru organizarea unui forum economic de promovare a oportunităților de afaceri  la care vor fi invitați, în vară, reprezenți ai misiunilor diplomatice acreditate în România.

Judith Urban a preluat mandatul de consul al Republicii Federale Germania la începutul acestui an, după ce Thomas Gerlach a fost detaşat pentru continuarea misiunii diplomatice în Turcia.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.