CSU Sibiu, cantonament la Cheile Grădiștei și în Bulgaria

Știri de Sibiu, 10.09.2020

Baschetbaliștii sibieni încep pregătirile la Cheile Grădiștei, în perioada 10 și 22 septembrie, după care pleacă în cantonament în Bulgaria, unde au posibilitatea să joace meciuri de verificare, anunță CS CSU Sibiu.

Potrivit unui comunicat al clubului sibian de baschet, sportivii americani și-au încheiat perioada de izolare iar testele Covid-19 ale tuturor membrilor echipei au ieșit negative, fiind făcute deja primele antrenamente.

Baschetabliștii fac pregătiri chiar dacă nu se știe cînd vor avea primul joc official.

”În primul rând, este extrem de greu pentru tot staff-ul nostru să facă un program bun de antrenamente, având în vedere că nu știm încă data primului meci oficial. Sperăm ca Federația Română de Baschet să decidă cât mai curând acest aspect, pentru ca și noi să să ne putem pregăti mai bine presezonul. Vom petrece 12 zile în Cheile Grădiștei, după care vom avea câteva meciuri amicale, din păcate nu în România, și sper că, la sfârșitul acestei perioade, vom fi pregătiți pentru orice ar decide Federația noastră. Sperăm să știm până atunci tot ce trebuie să știm despre campionat sau despre Cupa României și sunt convins că jucătorii de abia așteaptă să înceapă, după atâtea luni fără baschet. Își doresc să joace meciuri cu miză, cu arbitri, cu motivație și multă energie și, sperăm că la un momentdat, și cu publicul alături de noi”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

În Bulgaria echipa Sibiului se va antrena 5 zile și va putea să susțină și 3 meciuri de verificare.

”Avem mare nevoie, în această perioadă, de meciuri de verificare și, având în vedere măsurile impuse de autorități, ne vedem în imposibilitatea de a disputa, momentan, vreun meci de verificare în țară. În acest context, împreună cu staff-ul tehnic, am decis să mergem în Bulgaria, acolo unde avem stabilite 3 partide, între 23 și 26 septembrie. Vom juca primul meci în 23 septembrie la Plovdiv, cu echipa din localitate antrenată tocmai de fostul nostru jucător Aleksandar Gruev. În 25 septembrie vom juca în compania celor de la Lukoil Levski Sofia iar în 26 avem programat, tot la Sofia, o partidă de verificare cu cei de la SCM U Craiova ”, a spus Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu.

BC CSU Sibiu va reveni la Sibiu în 27 septembrie, urmând să continue pregătirile atât în aer liber, cât și în sala Transilvania.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.