Primarul Sibiului: Nu sunt condițiile ideale, dar situația impune; Continuăm proiectele pentru extinderea mai multor școli aglomerate

Știri de Sibiu, 14.09.2020

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis luni, la începerea noului an școlar, un mesaj de încurajare pentru elevi, părinți și profesori. Edilul a lansat un mesaj realist, legat de actualele condiții, care nu sunt ideal, și dă asigurări că vor continua investițiile în școli.

“Dragi elevi, pandemia de coronavirus ne-a schimbat complet rutina și obișnuinţele, iar noul an școlar, care tocmai începe, nu face excepție. Nu sunt condițiile ideale, dar situația impune măsuri speciale. Noi am depus toate eforturile pentru ca voi să învățați cât mai în siguranță la școală, iar celor care vor învăța online am încercat să le oferim condițiile pentru a-și putea desfășura orele. Nu ne vom opri însă, și vom continua proiectele începute pentru extinderea mai multor școli aglomerate, iar în egală măsură vom aloca fonduri pentru a cumpăra cele necesare protecției voastre și pentru orele online. Siguranța voastră este prioritară pentru noi. Nu va fi un an școlar obișnuit și de aceea avem nevoie și de sprijinul și înțelegerea voastră. Purtați mască, spălați mâinile des și dezinfectați-vă, pentru protecția voastră și a celor dragi, de acasă”, a transmis Fodor într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Părinții au fost incurajați să susțină reluarea cursurilor, indiferent de greutăți: ”Dragi părinți, anul școlar începe cu emoții mari pentru siguranța copiilor. Știu că pentru unii dintre dumneavoastră va fi greu să gestionați programul școlar decalat și neobișnuit al celor mici și veți fi nevoiți să luați măsuri speciale. Este un an greu pentru toți, dar sunt sigură că veți găsi cele mai bune soluții, conștienți fiind că educația copiilor trebuie să se reia”.

Primarul Sibiului le-a urat profesorilor sănătate și putere să găsească soluții pentru organizarea cursurilor:

”Dragi profesori, știu că pe lângă eforturile didactice, anul acesta veți avea o mare grijă în plus: protecția elevilor și a dumneavoastră proprie, fiind expuși și vulnerabili în condițiile date. Va doresc să aveți puterea ca, împreună cu conducerea școlilor, să le organizați pe toate și știu că putem conta cu toții pe priceperea dumnevoastră și pe creativitatea cu care veți reuși să faceți cursurile plăcute și productive, în ciuda situației.”, a mai transmis Fodor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.