A apărut prima platformă independentă de măsurarea aerului din Sibiu; Cât de poluat este orașul!

Știri de Sibiu, 15.09.2020

”Poluare medie în Municipiul Sibiu și zona metropolitană iar traficul crescut se resimte la nivelul particulelor în suspensie”, sunt primele informațiile transmise de prima platformă independentă pentru măsurarea calitații aerului din Sibiu. Platforma aerliber.ro oferă sibienilor, începând de marți, informații despre calitatea aerului prin intermediul a șapte senzori amplasați în puncte esențiale ale Sibiului, potrivit unui comunicat al inițiatorilor.

”Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerliber.ro în timp real. Platforma își propune pentru 2021 să ajungă la cel puțin 30 de senzori integrați. Senzorii utilizați în cadrul aerliber.ro se numesc uRADMonitor Smoggie, au un design compact și capabilitatea de a transmite date, în timp real, la distanțe mari de până la 8 km în mediul urban. Stațiile sunt produse de compania timișoreană Magnasci și sunt instalate în peste 1500 locații în întreaga lume. Datele înregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare și zilnice”, se precizează în comunicat.

Tiberiu Mitrea co-inițiator al proiectului, spune că „este nevoie de schimbarea comportamentului fiecăruia dintre noi”, respectiv putem alege ”să folosim bicicleta sau transportul în comun în locul mașinii personale”

Misiunea Aerliber a fost lansată cu scopul de a ”oferi soluții sustenabile care sunt consistente cu interese de lungă durată pentru și despre mediu”.

„Dorim să oferim soluții specifice ce pot fi implementate la nivel local pentru a crește calitatea vieții sibienilor.”, spune Vlad Fișcălie, co-inițiator.

Platforma creată este accesibilă oricărei persoane cu conexiune la internet și oferă la orice oră indicii despre gradul de poluare din Sibiu.

Misiunea Aerliber a fost creată de Radu Crețu, Vlad Fișcălie, Tiberiu Mitrea, Mihai Ciufudean și Vlad Ilie, cu sustinerea mai multor firme interesate de susținerea proiectului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.