Peste 200 de elevi din Racovița și Turnu Roșu fac ore on-line cu tablete oferite prin programul Digitaliada

Știri de Sibiu, 15.09.2020

Peste 200 elevi de la școlile gimnaziale Racovița și Turnu Roșu, județul Sibiu, au asigurat învățământul la distanță, prin intermediul platformei Digitaliada „Învățare și testare online”, după ce Fundația Orange a decis să ofere elevilor cu situații dificile tabletele utilizate în cadrul programului.

Potrivit unui comunicat al Fundației, elevii din cele două școli sibiene continuă și în anul școlar următor programul Digitaliada, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă, adaptate la noile condiții de învățare la distanță.

Inițiatorii proiectului precizează că școlile gimnaziale Racovița și Turnu Roșu, deja familiarizate cu instrumentele digitale, au putut implementa învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada „Învățare și testare online”, odată cu suspendarea cursurilor.

”În plus, Fundația Orange a oferit spre folosință tabletele utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul”, precizează comunicatul.

“În noul an școlar le vom oferi, în continuare, tot sprijinul elevilor, părinților, profesorilor și directorilor prin resursele, echipamentele și formările Digitaliada, pentru ca educația să continue la clasă sau la distanță. În județul Sibiu am organizat deja webinarii pentru 22 de profesori de diferite discipline, pentru utilizarea platformei Digitaliada Învățare și testare online și pregatim alte noutăți și resurse pentru anul care abia începe”, a declarat Amalia Fodor, directorul fundației.

Pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.

Webinariile dedicate platformei “Învățare și testare online” vor continua pe tot parcursul anului școlar 2020-2021.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. 6000 elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program învăță în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum, în cele cinci ediții Digitaliada, 2,6 milioane euro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.