Sibiul a primit prima tranșă de vaccin antigripal; 4.800 de doze doar pentru categoriile de risc

Știri de Sibiu, 16.09.2020

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a primit prima tranșă de vaccin antigripal alocală de Ministerul Sănătății pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021.

Potrivit DSP, dintr-un necesar estimat de 47.259 doze de doze, Sibiul a primit primele 4.800 doze de vaccin, restul de vaccin urmând să ajungă în mai multe tranșe.

Anul acesta, vaccinul este destinat doar grupelor de risc.

”Vor fi imunizate persoanele din grupele cu risc ridicat de îmbolnăvire, cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării și atrage atenția asupra respectării regulilor de igienă, lucru esențial pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, a transmis DSP Sibiu.

 Campania de vaccinare se va face prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi.

În sezonul 2019-2020 vaccinarea antigripală din județul Sibiu a debutat în data de 21 octombrie 2019, iar în luna februarie 2020 au fost epuziate cele 26.800 doze repartizate județului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] tiri de Sibiu, 16.09.2020 Direcia de Sntate Public Sibiu a primit prima tran de vaccin antigripal alocal de Ministerul Sntii pentru începerea campaniei de vaccinare antigripal gratuit din sezonul ep… Read More […]