Mormane de moloz din demolări, aruncate la voia întâmplării în stațiunea Păltiniș

Știri de Sibiu, 16.09.2020

Mormanele de deșeuri rezultate din construcții și demolări sunt tot mai des parte din peisajul natural a stațiunii Păltiniș, unde regulile de depozitarea a deșeurilor sunt încălcate flagrant.

Un cititor StirideSibiu a suprins o astfel de situație chiar în inima stațiunii montane, în apropiere de Cabana ”Nora” unde, pe spațiul împădurit, au fost aruncate cantități însemnate de deșeuri.

”Sâmbătă, 12 septembrie, am făcut o plimbare prin stațiunea Păltinis, județul Sibiu. Cu mirare am observat o grămadă de moloz și alte resturi ale unei construcții, vis-à-vis de Cabana Nora, imediat ce treci de tunelul pârtiei de schi. Azi, 16 septembrie, am ajuns din nou la Păltinis, împreuna cu niște prieteni. Cu mirare am observat o camioneta care bascula moloz, cărămizi și deșeuri lemnoase în același loc!”, spune cititorul care a făcut fotografiile.

Potrivit acestuia, mașina care a aruncat molozul în zona verde a stațiunii se încărca miercuri din zona unui șantier deschis pentru demolarea unei cabane, șantier administrat de firma SC Retezat, conform panoului de informare.

Cu ajutorul cititorului StirideSibiu, Garda de Mediu Sibiu dispune de suficiente date pentru a lua măsurile necesare pentru curățarea zonei și identificare celor care au depozitat molozul în zone nepermise.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.