Rectorul ULBS: Deschidem universitatea după scenariu hibrid; am încredere că studenții vor avea comportament responsabil

Știri de Sibiu, 17.09.2020

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se redeschide în data de 28 septembrie, în condiții speciale cauzate de pandemia de coronavirus, după scenariul hibrid ce include cursuri și seminarii online și practica față în față. Rectorul Sorin Radu a transmis joi, în conferință de presă, un mesaj de responsabilitate și încredere că studenții vor avea un comportament responsabil, în contextul generat de pandemia de coronavirus.

”În acest an, noi deschidem anul universitar cu data de 28 septembrie. Am încercat să valorificăm zilele din septembrie pentru un calendar flexibil și mai adaptat realității. Scenariul hibrid presupune derularea cusurilor și seminariilor în sistem online, respectiv lucrările practice față în față, cu respectarea criterilor și standardelor prevăzute de protecție”, a anunțat rectorul Sorin Radu.

Planul cu măsurile pentru redeschiderea anului universitar la ULBS va fi votat în Senatul universității iar fiecare facultate va adopta un scenariu propriu, în funcție de specific.

O dată cu reluarea cursurilor se vor redeschide biblioteca universității, cantina și căminele studențești.

Dacă până anul trecut ULBS oferea aproximativ 2000 de locuri pentru studenți, în prezent se mai poate vorbi doar 1300 de locuri, din cauza regulilor de distanțare.

”Cifrele s-au schimbat. Am pierdut aproximativ 30 % din aceste locuri pentru că reglementările ne obligă pentru să păstrăm în cameră 2, maiximum 3 studenți în camera”, a spus recorul ULBS.

Universitatea asigură continuitate și pentru cantină, aici restaurantul urmând să se lucreze în trei serii și cu varianta servicii mesei la pachet.

Conducerea ULBS pregătește pentru următoarea perioadă instruirea pesonalului, pentru respectarea condițiilor sanitare, iar mesajul înainte de deschiderea anului universitar, pentru prima dată conceput în sistem hibrid, este unul de încredere.

Deschiderea universității în acest scenariu implică responsabilitate iar mesajul nostru este unul de încredere. Nu ne putem ascunde în spatele unui zid, într-un glob de sticlă. Este o realitate această pandemie, în consecință încercăm să găsim o soluție. Nu ne temem și mesajul este că vom deschide universitatea și am încredere că studenții vor avea un comportament foarte responsabil și că vor respecta toate măsurile pe care noi le-am gândit”, a transmis rectorul Sorin Radu.

El s-a declarat optimist în privința reluării cursurilor, chiar dacă ULBS nu va fi ocolită de apariția cazurilor Covid.

”După cum arată datele, este posibil ca și în universitate să apară cazuri, având în vedere numărul mare de studenți, dar vom acționa în funcței de cazurile care vor apărea”, a precizat rectorul ULBS.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu pregătește aproximativ 15000 de cursanți din țară și străinătate, la cursuri de licență, master și doctorat. taxele școlare și cele de cazare nu vor fi modificate.

Detalii despre cazare, studenții străini și practica la Medicină, în conferința de presă susținută de conducerea ULBS:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.