„Autobahn”, prima premieră la TNRS după deschiderea sălilor de joc

Știri de Sibiu, 26.09.2020

Spectacolul „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu, se joacă în premieră în Sala Mare a Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, fiind prima producție prezentată în premieră de la redeschiderea spațiilor de joc. Conceput inițial ca o mini-serie de teatru-film ce a avut premiera în cadrul #FITSonline, spectacolul „Autobahn” se joacă în premieră sâmbătă seara, după o prima reprezentanție vineri, într-un format special, cu număr limitat de locuri din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus.

Actorii Cendana Trifan, Mariana Mihu-Plier, Gabriela Pîrlițeanu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Viorel Rață, Adrian Neacșu, Cezara Crețu, Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman și Iustinian Turcu prezintă publiculului un tablou emoționant, ”aproape coregrafic”.

”Adaptarea pentru scenă a proiectului „Autobahn” dezvăluie subtilități de dincolo de imaginea cinematografică. Pentru că teatrul este viu. Iar textul lui Neil LaBute este despre viață – despre viața noastră, despre micile și marile eșecuri care ne definesc existențele, în drumurile pe care fiecare le parcurge înspre propriile scopuri. În fuga nebună pe autostrada fără limită de viteze, în care cu toții ne intersectăm întâmplător singurătățile, oare ce putem descoperi: inutilitatea de a ne ascunde, imposibilitatea de a ne salva sau absurditatea vieții? Traseele personajelor captive în mașinile propriilor destine derapează într-un ritm alert pe scena teatrului, într-o ultimă confruntare cu propriile temeri și speranțe. Scena devine o prelungire firească a camerei de filmat, deschizând interpretări secundare sau închizând destinele personajelor sub pecetea unui tragism implacabil. Gesturile se precipită, ritualurile domestice o iau razna, zâmbetele artificiale se topesc. Emoția se intensifică. Nu mai este loc de small talks. Se trăiește!”, transmite TNRS.

Toate spectacolele prezentate în spațiile indoor se joacă n prezența unui număr limitat de spectatori: 80 de locuri la TNRS – Sala Mare, respectiv 100 de locuri la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”. Accesul în spațiile de joc este permis cu o oră mai devreme decât ora de începere a evenimentelor, cu respectarea unei distanțe de minim 1,5 metri, după efectuarea triajului epidemiologic și doar spectatorilor care poartă mască de protecție în mod corect.

Biletele pentru toate spectacolele prezentate de TNRS, pot fi achiziționate de pe site-ul teatrului (www.tnrs.ro/program), din Agenția Teatrală TNRS – Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 sau din rețelele partenere: Entertix.ro, Kompostor.ro, Bilet.ro, Eventbook.ro, Iabilet.ro, MyStage.ro și TomTix.ro.

Caseta artistică a spectacolului „Autobahn”, de Neil LaBute
REGIA: Andrei și Andreea Grosu
DIRECTOR DE IMAGINE și MONTAJ: Alexandru Condurache
SCENOGRAFIA: Vladimir Turturica
MUZICA: Mihai Dobre
ASISTENT REGIE ȘI SUFLEOR: Corina Predescu
MANAGER PROIECT: Claudia Maior
IMAGINE ȘI MONTAJ: Alexandru Condurache
DISTRIBUȚIA:
Scena 1 – „Funny”: Cendana Trifan și Mariana Mihu-Plier; Scena 2 – „Bench seat”: Gabriela Pîrlițeanu și Horia Fedorca; Scena 3 – „All apologies”: Adrian Matioc și Raluca Iani; Scena 4 – „Merge”: Ofelia Popii și Ciprian Scurtea; Scena 5 – „Long division”: Marius Turdeanu și Viorel Rață; Scena 6 – „Road trip”: Adrian Neacșu și Cezara Crețu; Scena 7 – „Autobahn”: Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman și Iustinian Turcu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.