Focar de Covid cu 40 de cazuri la Centrul de Bătrâni din Șelimbăr; DSP: nu se carantinează localitatea

Știri de Sibiu, 30.09.2020

Autoritățile sanitare sibiene se confruntă cu cel mai mare focar de coronavirus depistat până în prezent într-o comunitate. 40 de persoane, dintre care 31 de bătrâni de la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Șelimbăr, județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv cu Covid, transmite Prefectura Sibiu.

”În cadrul unui Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Șelimbăr, Direcție de Sănătate Publică Sibiu a identificat un focar de infecție care a evoluat cu un număr de 40 de cazuri pozitive, dintre care 9 sunt angajați, iar 31 beneficiari”, informează Prefectura Sibiu.

Urmare a descoperirii focarului, 115 persoane din Centru au fost testate, respectiv 76 de beneficiari și 39 de angajați.

Medicii epidemiologi susțin că nu se pune problema izolării localității, urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid.

”Ținând cont că toate cele 40 de cazuri sunt izolate de comunitate, nu se impune măsura carantinării localității Șelimbăr”, specifică Prefectura Sibiu.

Oamenii care locuiesc în zona Gării Șelimbăr, unde este situat căminul, au intrat în panică și se tem , după ce în ultimele zile au fost văzute mai multe ambulanțe intervenind în locația unde au fost depistat până acum 40 de infectați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste și: Focar de Covid cu 40 de cazuri la Centrul de Bătrâni din Șelimbăr; DSP: nu se carantinează loca… […]

  2. […] Citește și: Focar de Covid cu 40 de cazuri la Centrul de Bătrâni din Șelimbăr; DSP: nu se carantinează loca… […]