Focar de coronavirus la Filarmonica Sibiu; Artiștii urcă pe scenă (UPDATE)

Știri de Sibiu, 01.10.2020

Un angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la finalul lunii septembrie și un alt coleg de serviciu a fost izolat după ce s-a identificat că a intrat în contact direct cu angajatul diagnosticat cu infecția cu Covid -19.

”În cadrul Filarmonicii Sibiu este confirmată o persoană. Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat în acest caz anchetă epidemiologică, iar până în acest moment a fost identificat un contact de serviciu. Ancheta epidemiologică este în derulare”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Angajații Filarmonicii sunt îngrijorați pe considerentul că, și de data aceasta, conducerea Filarmonicii continuă să cheme orchestra la repetiții.

În luna iulie, un alt angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus iar pentru alți 5 colegi ai persoanei diagnosticate cu infecția cu Covid -19 s-a dispus izolarea.

UPDATE: Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus la Filarmonica Sibiu a crescut la trei – persoane din conducerea instituției și angajați din personalul administrativ.

În ciuda confirmării de noi infecții cu Covid – 19, în total 3 cazuri, conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu nu a renunțat la concertele de deschidere a stagiunii programate pentru joi seara, în două serii.

Astfel, artiștii de la Filarmonică, unii dintre ei în legătură permanentă cu cei confirmați pozitiv, vor urca în această seara pe scenă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.