BIS Teatru: Spectacol caritabil în Piața Mică pentru Sebastian; La chemarea colegilor din ”Goga

Știri de Sibiu, 15.10.2020

Elevi de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu s-au mobilizat pentru organizarea la Sibiu unui nou eveniment caritabil dedicat lui Sebastian Băcilă, diagnosticat cu cancer testicular, abdominal, la plămâni și la creier. Dorința tinerilor de a-l susține pe Sebastian este susținută de actorii Dumitru Stegărescu și Cristian Lupașcu care au decis să joace teatru în Piața Mică a Sibiului în scop caritabil, în cadrul Festivalului 25 DE ZILE DE TEATRU, organizat de BIS Teatru.

Drept urmare, vineri, 16 octombrie, la ora 17:00 în Piața Mică a Sibiului, se va juca spectacolul comunitar ”DOI MOLDOVENI ÎN ARDEAL”.

Accesul la spectacol este liber iar spectatorii sunt încurajați să doneze pentru Sebastian Băcilă, tânărul sibian de 19 ani care luptă cu cancerul.

”Momentan Sebastian este în Turcia la o clinică pentru tratament. Multe luni de zile i-a fost teamă să ceară ajutor pentru a nu fi judecat și marginalizat, dar acum strigă “Vreau să trăiesc! Am nevoie de ajutor.”
Sebi a absolvit Colegiul Național “Octavian Goga”, urma să meargă la facultatea de medicină din Sibiu sau Brașov. Din păcate viața lui a lua o întorsătură drastică, cu trei zile înainte de admitere a fost diagnosticat cu această boală. El a renunțat la visul de a deveni medic din cauza “sistemului din România”, iar acum își dorește să devină designer de exterior. Peste 10 ani el se vede la casa lui, iar la vârsta de 24 de ani vrea să își ia carnetul de motocicletă și să fie sănătos. Eu sunt Roman Izabela de la Colegiul Național “Octavian Goga”, am 17 ani și vă rog haideți să-l ajutăm, cu cât mai mulți oameni aproape cu atât mai bine. Mă bucur că pot face acest lucru pentru el și mă bucur că și-a făcut curajul de a cere și de a accepta ajutorul. Merită să fie sănătos, să aibă o viață normală. Trebuie să fim aproape de el. Să îi dăm puterea de care are nevoie! Haideți la spectacol vineri, în Piața Mică! Vă vom aștepta cu o urnă de donații pentru Sebastian”, a transmis Izabela, elevă și la Liceul Octavian Goga.

Citeste și: Sebastian, tânărul care ”mișcă” Sibiul în lupta împotriva cancerului (VIDEO)

Festivalul 25 DE ZILE DE TEATRU, organizat de Asociația BIS Teatru, se desfășoară la Sibiu, în perioada 2-26 octombrie.

Cei care doresc să îl susțină pe Sebastian o pot face:
Cont ron:
BACILA SEBASTIAN ANDREI
RO04RNCB028415691014 0001
RNCBROBU
Cont euro:
BACILA SEBASTIAN ANDREI
RO09RNCB0284156910140008
RNCBROBU
REVOLUT: LT75 3250 0163 0392 4201 (iban Revolut), număr telefon: 0756404658
http://paypal.me/SebastianBacila
Adresă e-mail: sebastianbacila76@gmail.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.