Zi decisivă în dosarul de validare a mandatului primarului Sibiului, Astrid Fodor

Știri de Sibiu, 15.10.2020

Judecătoria Sibiu decide vineri, 16 octombrie, în dosarul de validare a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, despre care Agenția Națională de Integritate (ANI) invocă faptul că nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate.

Potrivit Judecătoriei Sibiu, Camera de Consiliu a decis preschimbarea din oficiu a termenului de judecată ”din data de 19 octombrie 2020, la data de 16 octombrie 2020, ora 9:00”.

Validarea se face la propunerea Biroului Electoral de Circumscripție 1 Sibiu și presupune o procedură simplă, fără citarea părților.

Judecătorii vor analiza pozițiile ambelor părți, la dosar fiind depuse înscrisuri atât de primarul Astrid Fodor, cât și ANI.

Primarul reales al orașului Sibiu, Astrid Fodor, ar putea să nu fie validat în funcție pentru noul mandat obținut la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit listei cu persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție aleasă timp de 3 ani, actualizată luni de Agenția Națională de Integritate (ANI).

ANI invocă faptul că Astrid Fodor nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate, în urma deciziei emisă de Inalta Cutre de Casație și Justiție în procesul cu ANI intentat în perioada în care a deținut funcția de viceprimar al Sibiului.

Agenția de Interitate a informat pe site-ul oficial că primarul Sibiului se află în incompatibiliate ”timp de 3 ani de la încetarea mandatului” , în baza deciziei Inaltei Curți de Casție și Justiție emisă în data de 16.05.2019.

În același timp, primarul Astrid Fodor și-a exprimat speranța că instanțele de judecată vor aplica în cazul său principiile juridice ocrotite de jurisprudența CEDO, având în vedere decizia definitivă emisă de Tribunalul Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.