Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători

Știri de Sibiu, 16.10.2020

Situație fără precedent. Judecătoria Sibiu a respins vineri cererea de validare a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, despre care Agenția Națională de Integritate (ANI) a invocat faptul că nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate.

Decizia a fost luată vineri, în Camera de Consiliu a Judecătoriei Sibiu, și urmează să fie transmisa Prefecturii și Primăriei.

A fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu Nr.1 pentru validarea mandatului de Primar al Municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor în urma alegerilor desfășurate la data de 27 septembrie. De asemenea, a fost respinsă ca neîntemeiată intervenția formulata de Astrid Cora Fodor”, a transmis vineri Judecătoria Sibiu.

Hotărârea Judecătoriei Sibiu va fi comunicată Prefecturii Sibiu și Secretariatului Primăriei Sibu, în vederea ”afișării la sediul unității administatuiv terioriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”.

De asemenea, părțile pot formula apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință.

Primarul reales al orașului Sibiu, Astrid Fodor, ar putea să rămână fără noul mandat obținut la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit listei cu persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție aleasă timp de 3 ani, actualizată luni de Agenția Națională de Integritate (ANI).

ANI invocă faptul că Astrid Fodor nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate, în urma deciziei emisă de Inalta Cutre de Casație și Justiție în procesul cu ANI intentat în perioada în care a deținut funcția de viceprimar al Sibiului.

Agenția de Integritate a informat pe site-ul oficial că primarul Sibiului se află în incompatibilitate ”timp de 3 ani de la încetarea mandatului” , în baza deciziei Inaltei Curți de Casație și Justiție emisă în data de 16.05.2019.

Citeste și: Prefectul Sibiului: Dacă mandatul doamnei Fodor nu este validat de Tribunal, Guvernul stabilește data alegerilor în 90 de zile
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Răspunsuri

  1. […] Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători […]

  2. […] Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători […]

  3. […] Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători […]

  4. […] Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători […]