Prefectul Sibiului: Dacă mandatul doamnei Fodor nu este validat de Tribunal, Guvernul stabilește data alegerilor în 90 de zile

Știri de Sibiu, 16.10.2020

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, mai poate ataca la Tribunalul Sibiu decizia Judecătoriei Sibiu prin care s-a respins validarea mandatului obținut la alegerile locale din 27 septembrie. În cazul unei decizii similare, sibienii vor fi rechemați la urne, a precizat pentru StirideSibiu prefectul Județului Sibiu, Mircea Crețu.

Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători

”In acest moment doamna Astrid Fodor poate ataca la Trubunalul decizia. În funcție de decizia Tribunalului, daca este validată, se urmează procedura normala. Dacă nu este validată, atunci Guvernul are la dispoziție 90 de zile să stabilească data alegerilor”, a precizat prefectul Mircea Crețu.

Judecatoria Sibiu a respins, vineri, cererea de validare a mandatului primarului municipiului Sibiului, Astrid Fodor, despre care Agenția Națională de Integritate (ANI) a invocat faptul că nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate.

Decizia a fost luată vineri, în Camera de Consiliu a Judecătoriei Sibiu, și urmează să fie transmisa Prefecturii și Primăriei și poate fi contestată în termen de 2 zile de la comunicare.

Primarul reales al orașului Sibiu, Astrid Fodor, ar putea să rămână fără noul mandat obținut la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit listei cu persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție aleasă timp de 3 ani, actualizată luni de Agenția Națională de Integritate (ANI).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Prefectul Sibiului: Dacă mandatul doamnei Fodor nu este validat de Tribunal, Guvernul stabilește d… […]