Primarul Sibiului, convorbire scurtă cu președintele României, după respingerea validării noului mandat

Știri de Sibiu, 16.10.2020

Primarul ales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, al cărui mandat a fost invalidat de Judecătoria Sibiu pe motiv de incompatibilitate, a declarat că l-a sunat, vineri, pe preşedintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

“Da, astăzi am vorbit cu preşedintele (Klaus Iohannis n.r.). O convorbire scurtă. Preşedintele era la Consiliul Europei, la Bruxelles, dar am discutat scurt despre această situaţie. Bineînţeles că m-a încurajat domnul preşedinte. Domnul preşedinte cunoaşte foarte bine legislaţia şi este convins că se va ţine cont de ceea ce zice în lege, acelaşi lucru discutăm, respectarea legii”, a declarat Astrid Fodor, vineri seara, într-o conferinţă de presă, informează agerpres.ro.

Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători

Judecătoria Sibiu a respins vineri cererea de validare a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, despre care Agenția Națională de Integritate (ANI) a invocat faptul că nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate.

Decizia a fost luată vineri, în Camera de Consiliu a Judecătoriei Sibiu, și urmează să fie transmisa Prefecturii și Primăriei.

A fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu Nr.1 pentru validarea mandatului de Primar al Municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor în urma alegerilor desfășurate la data de 27 septembrie. De asemenea, a fost respinsă ca neîntemeiată intervenția formulata de Astrid Cora Fodor”, a transmis vineri Judecătoria Sibiu.

Hotărârea Judecătoriei Sibiu va fi comunicată Prefecturii Sibiu și Secretariatului Primăriei Sibu, în vederea ”afișării la sediul unității administatuiv terioriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”.

De asemenea, părțile pot formula apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Primarul Sibiului, convorbire scurtă cu președintele României, după respingerea validării noulu… […]