Primarul Astrid Fodor: Invalidarea mandatului meu e profund ilegală; Sunt 20 de decizii de validare date pentru cazuri identice (VIDEO)

Știri de Sibiu, 16.10.2020

Decizia Judecătoriei Sibiu de respingere a validării mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pe motiv de incompatibilitate, este una profund ilegală, este una profund ilegală, fiind prima decizie de acest gen din țară în condițiile în care pentru alți 20 de primari aleși, cu probleme similare, s-au emis decizii deja de validare a mandatelor, a declarat Astrid Fodor într-o conferință de presă susținută vineri seara la Sibiu.

”Eu, personal, consider această decizie profund ilegală, dar nu voi intra în detalii juridice. Pentru asta l-am invitat pe avocatul meu în acest proces, avocatul meu, Lucian Chirilă, care va oferi explicațiile mult mai profesional decât vreau eu să o fac. Eu vreau doar să menționez că până astăzi (16octombrie) s-au dat 20 de decizii de validare pentru cazuri identice cu ale mele. Sunt primul caz unde mandatul nu este validat”, a declarat Fodor.

Primarul Astrid Fodor a susținut vineri o conferință de presă la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România din dorința de a ajunge mesajul la sibieni, ”mai ales la cei care m-au votat să fiu primar al Sibiului”.

Citeste și: Validarea mandatului primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, a fost RESPINSĂ de judecători

Judecătoria Sibiu a respins vineri cererea de validare a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, despre care Agenția Națională de Integritate (ANI) a invocat faptul că nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate.

Decizia a fost luată vineri, în Camera de Consiliu a Judecătoriei Sibiu, și urmează să fie transmisa Prefecturii și Primăriei.

”A fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu Nr.1 pentru validarea mandatului de Primar al Municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor în urma alegerilor desfășurate la data de 27 septembrie. De asemenea, a fost respinsă ca neîntemeiată intervenția formulata de Astrid Cora Fodor”, a transmis vineri Judecătoria Sibiu.

Hotărârea Judecătoriei Sibiu a fost comunicată Prefecturii Sibiu și Secretariatului Primăriei Sibiu, în vederea ”afișării la sediul unității administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”.

Decizia poate fi contestată în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință.

Citeste si: Primarul Sibiului, convorbire scurtă cu președintele României, după respingerea validării noului mandat

Primarul reales al orașului Sibiu, Astrid Fodor, ar putea să rămână fără noul mandat obținut la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit listei cu persoanele care au interdicția de a ocupa o funcție aleasă timp de 3 ani, actualizată luni de Agenția Națională de Integritate (ANI).

ANI invocă faptul că Astrid Fodor nu mai are dreptul să fie primar pe motiv de incompatibilitate, în urma deciziei emisă de Inalta Cutre de Casație și Justiție în procesul cu ANI intentat în perioada în care a deținut funcția de viceprimar al Sibiului.

Agenția de Integritate a informat pe site-ul oficial că primarul Sibiului se află în incompatibilitate ”timp de 3 ani de la încetarea mandatului” , în baza deciziei Inaltei Curți de Casație și Justiție emisă în data de 16.05.2019.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.