CNAIR: Circulația pe Transalpina a fost închisă din cauza vremii; Transfăgărășanul se închide marți

Știri de Sibiu, 18.10.2020

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis, duminică, să închidă mai devreme circulația pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, și pe DN7 C Transfăgărășan, de marți, din cauza ”fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”.

”Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, a argumentat CNAIR înr-un comunicat de persă.

Restricțiile pe Transalpina s-au impus deja de duminică dimineața.

”Duminică, 18.10.2020, începând cu ora 10:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și vizibilitate redusă) și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca (km 34+800) și Obârșia Lotrului (km 59+800”, transmite CNAIR.

Și pe DN7C Transfăgărășan se va închide circulația mai devreme anul acesta.

Citește și: Ninge la Bâlea Lac; Temperaturile au scăzut sub 4ºC

Astfel că, ”de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior” pe DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada ), mai precizează CNAIR.

Șoferii care ajung pe cele două trasee montane pot obține informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Drumarii au intervenit duminică, pentru a doua zi consecutiv, pe Transfăgărășan, unde ninge.
La Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, s-a așternut un strat subțire de de zăpadă iar temperaturile au scăzut duminică sub 4ºC, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Duminică dimineața, stratul de zăpada masura 1 centimetru la statia meteo Balea Lac, iar mercurul din termometre a coborat la -4.4 ºC.

Drumarii avertizează șoferii să nu urce neechipați pe DN7 C Transfăgărășan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și CNAIR: Circulația pe Transalpina a fost închisă din cauza vremii; Transfăgărășanul se închid… […]