Cîmpean: Laboratorul de angiografie al Spitalului Județean Sibiu NU se desființează

Știri de Sibiu, 19.10.2020

Laboratorul de angiografie coronariană și periferică și implant de stimulatoare cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu se desființează, a transmis luni președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean.

Contactatăde StirideSibiu în legătură cu scandalul izbucnit în urma intenției conducerii spitalului de desființare a Laboratorului, Daniela Cîmpean a precizat: ”Laboratorul de angiografie nu se desființează”.

Desființare a Laboratorului de angiografie coronariană și periferică și implant de stimulatoare cardiace, pregătită de conducerea spitalului, a generat săptămâna trecută ample tensiuni în rândul medicilor, care au cerut menținerea actualei structuri.

Proiectul desființării laboratorului a fost inclus vineri pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Sibiu, întrunire amânată din cauza opoziției medicilor.

O nouă ședință a CA al SCJU Sibiu a fost convocată pentru luni, 19 octombrie.

Laboratorul de angiografie coronariană și periferică și implant de stimulatoare cardiace funcționează în cadrul Secției de Cardiologie I. Potrivit organigramei spitalului, laboratorul este condus de dr. Ioan Bitea, medic specialist cardiologie, medic coordonator, atestat cardiologie intervenţională şi stimulatoare şi defibrilatoare cardiace implantabile.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intenționa să desființeze Laboratorul de Angiografie din cadrul Secției de Cardiologie I pe motiv că aparatul din dotarea acestuia a fost casat. Laboratorul de angiografie coronariană are 5 angajați care lucrează în cadrul Centrului de Cercetare CVASIC.

Citește și: Scandal Angiograf: Coldea invocă aparatură casată de mai mulți ani chiar dacă Laboratorul de la Spitalul Județean are 5 angajați; Miza din spatele desființării!

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu se află în subordinea administrativă a Consiliului Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.