Primăria Sibiu montează primele filtre de curățare a aerului; pe Coposu

Știri de Sibiu, 20.10.2020

Șase filtre de curățare a aerului care vor reține particule nocive generate de de traficul auto, prin ionizare, și două stații de măsurare a calității aerului vor fi montate pe stâlpii de iluminat de pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu, una din cele mai aglomerate artere rutiere ale Sibiului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, investiția în filtre de aer s-a făcut în urma înscrierii propunerii în cadrul programului de bugetare participativă 2019.

”Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăța aerul prin absorbția unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraș, creând astfel o perdea de protecție pentru parcul dintre str. Gimnasticii și bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenționăm să extindem această soluție și în alte zone.”, spune primarul Astrid Fodor.

Filtrele achiziționate au formă cilindrică și vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la rețeaua de electricitate.

Potrivit Primăriei,filtrele ”vor atrage și vor reține prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătății”.

Filtrele sunt ușor de întreținut și sunt confecționate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Urmare a propunerii lansata in cadrul Bugetului Participativ, Direcția Tehnică a adaptat soluția propusă pentru a putea funcționa în Sibiu. Astfele, biofiltrele propuse inițial au fost înlocuite cu dispozitive similar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.