Președintele USR Sibiu: Nu vom participa activ la guvernarea locală și județeană; Vom face opoziție constructivă și în CJ și în CL Sibiu

Știri de Sibiu, 22.10.2020

Alianța USR PLUS va face ”opoziție constructivă” în următorii 4 ani în Consiliul Județean (CJ) Sibiu și în Consiliul Local (CL) Sibiu, a declarat, joi, Adrian Echert, președintele USR Sibu. Potrivit acestuia, Alianța nu va ”participa activ la guvernarea locală și județeană”, respectiv nu va face propuneri de vicepreședinte CJ sau viceprimar la Sibiu, alianța veche PNL-FDGR fiind în continuare valabilă la nivelul orașului Sibiu.

Adrian Echert a precizat că Alianța, care a obținut 4 mandate de consilieri județeni, nu a purtat negocieri pentru desemnarea unui vicepreședinte al CJ Sibiu și a adăugat că USR PLUS este preocupată să facă opoziție și să scoată la iveală neregulile de la concursuri și cele generate de angajările ”politice”.

”PNL are majoriatte singur la CJ Sibiu, nu are nevoie să discute cu noi pe chestiune asta. Ideea este că noi vrem să arătpm oamneii pe care i-am adus în CJ ca vor putea să fie altfel de consilieri (…) O să mergem pe o opoziție constructivă pe ceea ce înseamnă CJ, cel mai probabil și în CL Sibiu la fel.(…) Cel mai important, o să scoatem la iveală lucrurile care nouă ni se par Ok. Mă refer la numiri, la concursuri care nu sunt conforme cu legea sau care nu sunt pe bază de meritocrație, sau competență, ci sunt numiri politice, lucruri pe care le vedem și acum în gestionarea crizei(…) Răspunsul clar e că nu vom avea propunere de vicepreședinte”, a declarat Adrian Echert, în conferință de presă.

La nivelul CL Sibiu, USR PLUS, care a obținut la alegerile din septembrie 4 mandate, se va poziționa tot în opoziție.

”Au fost discuții. Acum…aici situația este dificilă și din punct de vedere al primarului (nr. invalidarea mandatului obținut de Astrid Fodor). Dar, în ceea ce privește negocierile politice, pare că vechea alianță PNL – FDGR va funcțina în continuare, chiar dacă noi am fost activi în direcția asta. Vom face opoziție construcțivă și din CL Sibiu. Vom face opoziție constructivă pentru cetățenii Sibiului. Faptul că nu vom fi cu un viceprimar sau alte funcții de conducerre nu implică faptul că noi vom fi alături de PSD. Nici pe departe”, a mai precizat Adrian Echert.

El a adăugat că toate inițiativele bune pentru cetățeni vor fi votate, doar că ”nu vom participa activ în ceea ce privește guvernarea locala și județeană”.

Președintele USR Sibiu a exclus varianta unei alianțe cu PSD, la fel și o alianță de tip PNL-FDGR-USR.

Președintele USR Sibiu a participat, joi, alături de colegii din Alianța USR PLUS, la depunerea dosarelor de candidatură pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Președintele USR Sibiu: Nu vom participa activ la guvernarea locală și județeană; Vom face opoz… […]